A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Гусятинська комунальна лікарня" Гусятинської селищної ради
Гусятинська селищна рада

Як правильно поводитись у спеку

Дата: 28.08.2018 17:36
Кількість переглядів: 279

 

Як правильно поводитись у спеку

У жарку погоду людина втрачає біля 3-х літрів рідини, тому необхідно поповнювати цей дефіцит  - найкраще звичайною питною водою підсоленою ( 2-3 крупинки на склянку ), або підкисленою ( кілька крапель лимонного соку на стакан води ). Добре в спеку пити молочну сироватку, узвари, морси, компоти, м’ятний чай. Рекомендується змочувати водою чи вологими серветками потилицю, шию, ділянки під пахвами, ліктьові чи підколінні згини. Рідини потрібно випивати склянку кожні 20 хвилин. Необхідно споживати фрукти, овочі. Не рекомендується пити міцне спиртне, кофеїновмісні напої.

Важливе значення в спекотні дні має правильний догляд за шкірою. Потрібно пам’ятати, що  пектися під сонцем – шкідливо. Ультрафіолетове проміння накопичується в організмі людини і з часом може проявлятися швидшим старінням, розвитком пухлин, захворюванням внутрішніх органів. Ультрафіолет діє і у тіні.

Не можна перебувати на сонці дітям до 2-х років, небезпечно – людям, з хронічними хворобами, світлою шкірою, з родимками на шкірі. Заборонено перебувати людям на сонці з 10-ї до 16-ї години, коли ультрафіолетові промені особливо агресивні. Для зниження впливу ультрафіолету рекомендується користуватися сонцезахисними кремами, обов’язково носити головні убори.

Дотримання наведених вище рекомендацій допоможе населенню легше переносити спеку і уникнути різних захворювань, пов’язаних з дією сонячних променів.

При виникнення проблем необхідно звернутись до лікаря і не займатися самолікуванням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи хотіли би ви лікуватися в НКП Гусятинській КРЛ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень